Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2018 15:40 - Робот хирург "спирала извън контрол", след като удари сестра, докато лекарите крещяха един на друг по време на пионерска операция, която е катастрофал
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Робот хирург "спирала извън контрол", след като удари сестра, докато лекарите крещяха един на друг по време на пионерска операция, която е катастрофално погрешна и доведе до смърт на баща на три деца. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6363243/Pioneering-robot-KNOCKED-medics-hand-middle-heart-operation.html?fbclid=IwAR3P73vQgUy4q9kwToSjBNSaS79LjJUp3aJV9scn4HP49dRI3DA-aY0QB1o
  • Медикът имаше оръжие, почукано от робота, поправяйки сърдечния клапан на Стивън Петит
  • Комуникацията между хирурга и асистента е трудна поради звука от тинята
  • Един лекар осъзнал, че шевовете не се поставят "по организиран начин"
  • Проведена операция за ремонт на изтичаща митрална клапа с помощта на робот за първи път

От КЕВИН ДОНАЛД ЗА MAILONLINE

ПУБЛИКУВАНО НА: 14:24 GMT, 7 ноември 2018 АКТУАЛИЗИРАНО: 13:28 GMT, 8 ноември 2018 г.

 

 

Хирургът е описал напрегнатата атмосфера в операционен театър, тъй като пионерската роботизирана операция на сърцето е катастрофално погрешна.

В един момент един от помощните медици имаше ръце, ударени от робота, който се използваше за ремонт на учителя по пенсионирана музика и сърдечната клапа на диригента Стивън Петит.

Съобщението между окупиращия хирург Sukumaran Nair и неговия асистент хирург Thasee Pillay е било трудно поради качеството на звука на "тика", идващи от роботната конзола, управлявана от Nair.

image   5
     
image   5
     
 

Хирургът Sukumaran Nair (вляво) описва напрегнатата атмосфера в оперативния театър, тъй като роботизираната сърдечна операция на пациента Стивън Петит (вдясно) е катастрофално погрешна

Г-н Пилей разказа как трябва да вдигне глас, когато роботът почука един от помощниците на театъра и когато разбра, че шевовете на сърцето на 69-годишния г-н Петит не са поставени "по организиран начин".

На изслушването в Нюкасъл г-н Наиър призна, че "тича преди да може да ходи", когато използва робота, защото му липсва опит в използването на робота в тренировъчен капацитет.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • предишен
  • 1
  • Следващия
  • imageПациентът умря след "експерти, които помагат на хирурзите да използват ...Сърдечен хирург, чийто баща от трима, 69-годишен, починал ...image
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ Дял

Той пропусна тренировъчна сесия в Париж, използвайки трупа и друга сесия в собствената си болница, защото беше зает с друга операция.

Въпреки това той извърши операцията за поправка на изтичащия митров клапан на г-н Pettitt, използвайки робота Da Vinci за първи път, която беше и първата операция по рода си в Обединеното кралство.

Когато нещата започнаха да се объркат, двама експерти - надзорни експерти, обучени да поемат в криза - бяха напуснали.

image   5
     

Операцията, използваща робота Da Vinci (изображение на файла), беше първата по рода си във Великобритания

Г-н Pillay каза, че смята, че са "отивали в кафене" за почивка, когато всъщност са напуснали Нюкасълската болница "Фрийман" и са се върнали в къщи по време на процедурата през февруари 2015 г.

Те не бяха на път да помогнат, когато бариера на трима души на г-н Pettitt в аортната преграда беше повреден и г-н Nair вече не можа да види ясно кога кръвта разпръсна камерата на робота.

Роботизираната операция беше изоставена и започнаха операции на гръдния кош, когато сърцето на г-н Петит работеше "много зле".

Той почина няколко дни по-късно на 3 март, след като претърпя множество органни неуспехи.

Консултант по кардиоторакален хирург Г-н Пилей каза на заседанието, че стоеше на няколко крачки от г-н Наир срещу пациента, докато водещият хирург имаше главата си в конзола, обърната от него.

image   5
     

Г-н Наиър призна, че "бяга, преди да може да ходи", използвайки робота "Da Vinci" 

Докато чуваше гласа на г-н Наир през микрофона, неговият начин да се чуе дали е видял нещо нередно е да крещи.

Той беше запитан: "Беше ли трудно комуникацията?"

Той отговори: "Не бяхме много отдалечени, но гласът на г-н Наир идва през микрофон и е тънък, акустиката не беше много добра.

- Имаше моменти, в които повдигнах гласа си, единият беше, когато шевовете не бяха поставени по организиран начин и бяха пресичани.

Шевовете трябваше да бъдат извадени и заменени, което удължаваше времето за работа, беше казано изслушването.

  Системата Da Vinci Surgery се разкрива в рекламния филм от 2014 г.   Зареден: 0% Напредък: 0% 0:00 предишен играя пропускане Със звук   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Г-н Пилей каза, че отново вдига глас, когато един колега, който стоеше над г-н Петит, "ръцете му са почукали от робота".

Той каза, че е призовал прокурорите да бъдат призовани в точката, в която е осъзнал, че шевовете са пресичани и когато им е казано, че не са там, той първоначално е предположил, че приемат кафе-пауза.

Консултантският кардиоторрачен анестезик Кевин Бренан заяви, че прокурорите, предоставени от Edwards Lifesciences, са били полезни при създаването на операцията.

Но той добави: "Нямах представа за техния график и че те не са останали на продължителността."

Той добави: "Оттеглянето на прокторите беше решаващ момент. Загубата на тази жизненоважна помощ беше сериозен удар в критично време.

Полицията в Нортъмбрия беше призована да разследва след смъртта на г-н Петит, беше казано изслушването.

image   5
     

Г-н Pettitt почина в болница Фрийман в Нюкасъл (на снимката), след като операцията се обърка

Предоставяйки доказателства във вторник, г-н Nair се съгласява, когато Бари Шпекър за Нюкасълските болници NHS Trust прочете от официалния доклад на професор, че времето му за кръстосано захващане при нероботични операции е било бавно, а преминаването към роботизирани процедури е "преждевременна стъпка , тичане, преди да можеш да ходиш ".

Г-н Нааър каза: "По онова време трябваше да придобия повече опит и моите времена за затягане щяха да бъдат по-кратки с течение на времето".

Говорейки за получаването на съгласие за пациента, г-н Нааър каза: "Наясно съм, че той ще бъде първият роботизиран пациент с ремонт на митралната клапа.

- Бях му обяснил за рисковете. Съгласен съм, че не съм му казал, че е по-голям риск да бъде първият роботизиран пациент с митрална клапа.

На въпроса дали има желание да подготви операцията за подмяна на роботизирана митрална клапа, той каза: "Развитието му в страна е нещо, което иновативният хирург би искал да направи".

Г-н Наиър, който се обучава в Индия и Лондон и преди това е работил в болница "Павърт" в Камбриджшир, заяви, че сега работи в Шотландия и вече не извършва роботична хирургия.

Д-р Антъни Джордж, консултантски анестезист в операцията по г-н Петит, заяви, че комуникационните проблеми между двамата хирурзи са "в основата на провала".

Той също така каза, че г-н Наиър е наясно, че надзираващите експерти - известни като проктори - възнамеряват да напуснат при обяд и да не се завърнат, но решиха да продължат без тях.

Г-н Джордж каза: "Мисля, че прокурорите трябваше да останат за целия случай, тяхното заминаване е значително.

"Мисля, че комуникационните проблеми, които двамата хирурзи преживяха, бяха основна част от провала на ремонта.

- Ако бяха успели да поставят тези шевове точно и точно, резултатът щеше да е различен.

Г-н Джордж каза, че анестетикът пророк му каза в началото на операцията, че ще напуснат в обяд.

Каза, че е казал това на г-н Наир, който не изглеждаше изненадан.

Г-н Джордж каза: "Не си спомням точно какво се е казвало, но предположението е, че той е щастлив да продължи процеса."

Той каза, че роботизираната операция продължава, след като им каза, че е загрижен, че това се случва зле. 

Той беше помолен от адвокатката на семейството на Pettitt, Георгина Нолан, дали би могъл да посочи по-силно притесненията си.

Г-н Джордж каза: "Изразих загрижеността си и за двата хирурзи, че нещата не вървят добре. Докладът за този инцидент по-късно каза, че не е мое място да преследвам хирурзите и това не е ролята, която поемах.

Напрежението между хирурзите доведе до вик между тях, каза той.

Г-н Джордж каза, че изглежда, че и двамата не са в състояние да кажат какво казва другият и също не са се съгласили за поставянето на шевовете в сърцето на г-н Петит.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741103
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031